Delfoi on mukana Tulevaisuuden Sairaala 2018 tapahtumassa Långvikissä

6.3.2018

Tervetuloa tapaamaan meitä Tulevaisuuden sairaala -tapahtumassa Långvikissä 14.-15.3.2018. Esittelemme konkreettisesti simulointia, Delfoin Lean -asiantuntijapalveluita sekä Delfoi Planneria. Tule kuulemaan aiheesta lisää 15.3 klo 13:30 Delfoin Rashmi Werning ja KHSHP:n projektipäällikön Eeva Rikkilä—Kettusen yhteispuheenvuorossa  miten Kantasairaala-hankkeessa on vastaanottotoiminnan tilatarve simuloitu.

Sosiaali- ja terveydenhuollon rakentamisessa tarvitaan toimintalähtöistä tilasuunnittelua. Kolmenkymmen vuoden elinkaarikustannuksia tarkasteltaessa toiminta edustaa n. 80-85% kustannuksista ja tilat n.5-10% kustannuksista. Uudistamalla samalla toimintamalleja voidaan saavuttaa palvelukokemukseen uudenlaista laatua ja toimintaan tehokkuutta.

Yksi onnistumisen haaste on se, miten voidaan etukäteen arvioida uusien toimintamallien vaikutuksia tilojen määrään ja resurssitarpeisiin. Huomiotavia tekijöitä ovat mm. asiakas/potilasmäärät, digitaaliset ratkaisut – kuten etävastaanotot – sekä toiminnan hukkaa eliminoivat Lean-toimintamallit.

Simulointi on moderni työkalu, jolla voidaan varmistaa, että uusien toimintamallien myötä uudet tilat ovat riittävät mutta myös tehokkaalla käytöllä. Lisäksi simuloinnilla varmistetaan, että toiminnan vaatimukset ohjaavat tilojen suunnittelua (eikä toisinpäin). Tämä tarkoittaa myös sitä, ettei samanlaiset ratkaisut välttämättä sovi kaikille toiminnoille tai kaikille työntekijöille – välimuotoja on oltava. Vastaanottojen toiminnassa isoja kysymyksiä liittyy mm. yhteiskäyttöisiin vastaanottohuoneisiin ja monitilatoimiston käyttöön. Simuloinnin avulla pystytään tutkimaan miten eri toimintamallit vaikuttavat eri tyyppisten tilojen tarpeeseen sekä ammattilaisten määrään.

Lue lisää: Delfoi Lean

Jaa tämä sivu