john deere.jpg

John Deere Forestry sanoo "ei" tuotantoseisokeille


 John Deere Forestry:n Joensuun tehdas poisti robottien ohjelmoinnista aiheutuvat tuotantoseisokit siirtymällä käyttämään etäohjelmointia. Tehdas pudotti uuden metsäkoneen rungon ohjelmoinnista aiheutuneen seisokin 100 tunnista 15 tuntiin yhtä uutta runkomallia kohden.

Kehityspäällikkö Raimo Sorjonen toteaa, että ”seisokki putosi vähintään viidesosaan". Etäohjelmointi mahdollistaa keskimäärin 85 tuotantotuntia lisää. Kun uusia tuotteita kehitetään jatkuvasti, lisääntyy robottisolujen uudelleen ohjelmointitarve vain entisestään tulevaisuudessa. 

teknohaus22.jpg 

John Deere Forestry hyödyntää Delfoin etäohjelmointi- ja simulointiohjelmistoaan ohjelmoinnin lisäksi myös tuotekehityksessä. Raimo Sorjonen toteaa, että robottisimuloinnin ulottuvuus- ja törmäystarkastelut mahdollistavat tutkia hitsien luoksepäästävyys jo suunnitteluvaiheessa. ”Kun tuote aiotaan hitsata robotilla, se pitää suunnitella robotilla hitsattavaksi, eikä niin, että hitsataan ja korjataan. 3D mallintaminen ja hitsattavuuden simulointi mahdollistavat valmistettavuuden tarkastelun jo tuotteen varhaisessa suunnitteluvaiheessa ja robotilla hitsattavien saumojen määrän lisäämisen”.
Jaa tämä sivu

Ota yhteyttä


Lavikainen PA120033.JPG

Kuva. Mika Lavikainen osaa hitsausrobotin ohjelmoinnin sekä PC:n ääressä ja tuotannossa.